četvrtak, 11. srpnja 2013.

Fiona -juhica od tikvica

Dobar danček dragi moji,
neki dan nam je tatin prijatelj donio domaće tikvice i meni odmah palo na pamet probat napraviti juhu od nje... I tako došao i taj dan, sprčkala neš po svom i ispala prefina juhica, čak je i prijateljica kad je vidjela slikicu odlučila napraviti i evo jučer javila da joj je super ispala i da su sve popapali... Pa eto onda ja odlučila i s vama podijeliti prejednostavan receptić...

moja juhica Fiona


Tikvicu (cca težina je bila 50dag) sam ogulila i narezala, isto tako i dva krumpira. Za to vrijeme na maslinovom ulju preprži se luk, dodate tikvicu i krumpir i sve to miješate dok malo ne omekšaju, te zalijete prokuhanom vodom. Dodate začina - kocka za juhu, malo papra, soli, ja sam osobno dodala i kumina (kojeg obožavam dodati u juhe), i pesto genovese... Naravno što se tiče začina svatko po svom guštu...
I sve pustite da se lagano krčka... Probate ako je povrće gotovo, maknete s vatre i izmiksate...
Za ukrašavanje sam koristila listove basilica i bučino ulje ;)

Kušači su je nahvaliti, ja osobno sam prezadovoljna i jedva čekam opet ju raditi, da je i drugi dio kušača proba ;) mmmmm ;)

Nadam se da ste i vi ovim postom dobili ideju za ručak, kao i Milana...
Juhica by Milana ;)  



Nema komentara:

Objavi komentar