neki dan nam je tatin prijatelj donio domaće tikvice i meni odmah palo na pamet probat napraviti juhu od nje... I tako došao i taj dan, sprčkala neš po svom i ispala prefina juhica, čak je i prijateljica kad je vidjela slikicu odlučila napraviti i evo jučer javila da joj je super ispala i da su sve popapali... Pa eto onda ja odlučila i s vama podijeliti prejednostavan receptić...
moja juhica Fiona |
Tikvicu (cca težina je bila 50dag) sam ogulila i narezala, isto tako i dva krumpira. Za to vrijeme na maslinovom ulju preprži se luk, dodate tikvicu i krumpir i sve to miješate dok malo ne omekšaju, te zalijete prokuhanom vodom. Dodate začina - kocka za juhu, malo papra, soli, ja sam osobno dodala i kumina (kojeg obožavam dodati u juhe), i pesto genovese... Naravno što se tiče začina svatko po svom guštu...
I sve pustite da se lagano krčka... Probate ako je povrće gotovo, maknete s vatre i izmiksate...
Za ukrašavanje sam koristila listove basilica i bučino ulje ;)
Kušači su je nahvaliti, ja osobno sam prezadovoljna i jedva čekam opet ju raditi, da je i drugi dio kušača proba ;) mmmmm ;)
Nadam se da ste i vi ovim postom dobili ideju za ručak, kao i Milana...
Juhica by Milana ;) |
Nema komentara:
Objavi komentar