ponedjeljak, 29. travnja 2013.

PAŠTA

Pašta je jedna od glavnih namirnica koju ljudi koriste čak i na dnevnoj bazi... Mnogi će reć da je jednostavna, al ja se uvijek sjetim mog dragog kuhara David Rocca koji je jednom izjavio - "...nemoj Talijanu reći da je pašta jednostavna"

A budući da imam talijanske krvi, onda se ga u potpunosti razumijem... Mogla bi je jest svaki dan, na sve načine... Kad ne znam šta bi pojela prije-poslije posla, samo vidim šta imam u frižideru i na brzinu se smisli ručak...

Danas je to bila jedna od inačica pašte s povrćem na moj način ...
priprema obavljena
 Prvo sam si sve lijepo pripremila... Narezala luk, povrće - tikvica, stabiljka celera i grašak... Stavila vodu grijati za paštu - tako da mi se pašta kuhala dok sam povrće pripremala...
.
početak-sredina-kraj
 Na ulju - domaće je naravno najbolje, a zahvaljujući teti Željki i barba Kreši ja uživam u onom s Vrgade ;) - sam dinstala kapulu (naravno tko je ne voli nek izbaci, brat i ja volimo pa eto ;) svakome po guštu)... Dodala sam povrće i nastavila dinstati...
Podlijevala sam malo s vodom u kojoj se pašta kuhala (u kuhanju sve treba iskoristiti -što je više moguće- ništa ne bacati). Zatim sam dodala pasatu i pustila da se lagano krčka - da se sve lijepo spoji... Začini po želji - dodala sam žlicu ajvara, pesto genovese, malo soli, chilli.

Dok sam dovršavala ručak, kruh koji sam ujutro zamijesila bio je gotov... Naravno nisam mogla odoljeti kao ni mama, pa smo ga odmah narezale ;) bratova izjava "grijeh je na ovaj kruh stavljati salamu" mi je najbolja ocjena kakav je bio ;)

Eto dragi moji, ako neznate šta kuhati sutra preporučam svoj današnji ručak ;)
A usput i zavirite na http://www.davidrocco.com/ i uživajte u njegovim delicijama ;) 


Nema komentara:

Objavi komentar